EDEN VILLAS

Rear Facade.jpg

A rear extension to a small 1930’s semi-detached house in Glasthule, Co.Dublin. The house is located on a corner site at the end of a quiet cul-de-sac and has a southwesterly aspect to the rear. Working with the geometries of the site, the architects extended the house to accommodate a new kitchen and dining area at ground floor level. The dining area opens to the southwest for daylight throughout the afternoon while the kitchen has a more westerly aspect providing daylight into the evening. In the garden, ground levels were manipulated by the use of external planters to frame a seating area, while at the front of the house the main entrance was relocated to allow the existing living room increase in size.                                       Photographs (C) Marie-Louise Halpenny 2018

1357-1 02A G6P CMA THROUGH 2.jpg
1357-06A G6P CMA TABLE.jpg
1357-12D G6P CMA CONNECTION.jpg
1357-10C G6P CMA KITCHEN LIGHT.jpg
1357-03B G6P CMA STAIRWAY 3.jpg
1357-4 05B G6P CMA STAIRWAY.jpg
05 EDEN VILLAS-plan.jpg
Eden Villas 1.jpg
04 LIVING BEFORE.jpg
1357-13B G6P CMA CONNECTION 2.jpg